Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Groningen

VOG aanvragen Groningen

Aanvragen van een VOG in Groningen Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Groningen
Stad Groningen
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Groningen
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Groningen

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.


VOG aanvragen Groningen

 

VOG aanvragen in gemeente Groningen

Er zijn in Nederland twee provinciale hoofdsteden met dezelfde naam als de provincie zelf, Utrecht en Groningen. Om dat onderscheid in Groningen te maken, wordt er ook wel gesproken van stad Groningen, of voor de echte inheemsen zelf: Grun, Grunnen of Grins ( dat is dan weer Fries). Stad Groningen behoort met zijn ruim 200.000 inwoners tot de grotere gemeenten in Nederland en is zelfs de grootste in het noorden. Als we het hebben over de meest kenmerkende karaktereigenschap van een ‘stadjer’, want zo noemen ze zichzelf, dan is dat wel nuchterheid. Het verzoek van een Groningse werkgever om een VOG, of Verklaring Omtrent Gedrag, te vragen aan een mogelijke toekomstige werknemer is dan ook niet meer dan normaal, vanuit nuchter oogpunt gezien.

Vraag direct aan, niet indirect

Er is altijd een zekere huiverigheid bij mensen, indien men te maken krijgt met de overheid. Die overheid, via het ministerie van Justitie nog wel, is namelijk verantwoordelijk voor het uitgeven van bewijzen van goed gedrag, de meer bekende naam van een VOG. De meest directe weg voor een dergelijke aanvraag kent daarom drie deelnemers, indien je online indient, of vier bij een schriftelijke aanvraag.
 

• Werkgever
• Werknemer
• Gemeente (schriftelijk)
• Justis.nl (website ministerie van Justitie)


Hier zijn de volgende kosten aan verbonden: €33,85 voor online, €41,35 voor een schriftelijke aanvraag, niet meer en niet minder. Om terug te komen op die huiverigheid: er zijn tal van website initiatieven die aangeven dat u bij hun een VOG aanvraag kunt indienen. Zij bieden tegen betaling ( tot soms wel €40) hulp en snelheid aan, maar vormen slechts een volledig overbodige tussenstap. Naast dit extra bedrag dient u alsnog voor de VOG zelf te betalen. U heeft alleen de eerder genoemde partijen en/of bedrijven nodig.

De werkwijze

Op zich is deze heel eenvoudig.


1. De werkgever vult een aanvraagformulier in, digitaal of schriftelijk. Indien digitaal, dan gaat dit direct via justis.nl.
2. Bij een schriftelijk ingevuld aanvraagformulier maakt u een afspraak met een gemeentekantoor. U dient zich te kunnen identificeren. Betaling geschiedt via bank-of pinpas.
3. Bij een online aanvraag krijgt u contactinformatie van justis.nl. Hiervoor zijn nodig een geldig emailadres, DigiD en de mogelijkheid via iDeal te betalen U dient zelf het aanvraagformulier te controleren en eventueel te corrigeren en aan te vullen.
4. Justis.nl gaat aan de slag en controleert of u een brave burger bent geweest. Heeft u geen strafblad, dan wordt de VOG meteen toegekend. Heeft u wel een strafblad, dan is de relevantie voor uw toekomstige baan van belang.
5. U krijgt binnen 4 weken bericht
6. Indien uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u het schriftelijke VOG document thuis opgestuurd. Het is eventueel mogelijk, via een officieel machtigingsformulier, iemand te machtigen een aanvraag voor u in te dienen, uiteraard alleen voor de schriftelijke versie.

Beschikbare loketten in Groningen

• Groningen Centrum, Kreupelstraat 1
• Harm Buiterplein 1 • Haren, Raadhuisplein 10
• Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24

Zoals eerder gemeld kunt u alleen op afspraak terecht, en dient u een identificatiebewijs en pinpas bij u te hebben.