Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Overheid en semi-overheid / Werken in Groningen

Werken in Groningen

Sharing is caring

Als je bijvoorbeeld in Groningen woont dan zou het fijn zijn als je ook in die omgeving zou kunnen gaan werken. Doe je dat niet dan zijn er verschillende manieren om aan werk te komen in of in de buurt van Groningen. Hoe je aan een baan kan komen in Groningen weet je vast zelf wel. Maar hier lees je toch een aantal mogelijkheden en tips.

Hoe zoek je werk?

Tegenwoordig wordt het zoeken naar werk je gemakkelijk gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld online op allemaal verschillende vacature sites alles beschikbare vacatures vinden. Je kan ze filteren op de beroepsgroep waar je in zoekt. Wanneer je die filter in hebt gesteld kom je alle voor jou relevante vacatures tegen. Heb je een vacature gevonden dan is het vaak zo dat je dan met een druk op de knop je CV en motivatiebrief kan versturen. Daarna hoef je alleen nog maar af te wachten of je een uitnodiging krijgt voor een vervolg in de sollicitatieprocedure.

Werken voor het uitzendbureau

Wanneer je daar zelf allemaal geen zin in hebt, of het lukt je niet om een geschikte baan te vinden, of je hebt geen tijd omdat je al ergens anders fulltime kan je je aansluiten bij een uitzendbureau. Je bespreekt dan al je wensen met de intermediair die je toegewezen krijgt en die gaat je dan helpen bij het zoeken naar een baan. Wanneer zij een geschikte baan voor je gevonden hebben zullen ze je bellen en vragen of je nog steeds beschikbaar bent en interesse hebt. Ze leggen je de betreffende functie voor en als je dan nog steeds interesse hebt gaan ze je voordragen bij de opdrachtgever.

Wanneer je uit de verf komt als een geschikte kandidaat en de opdrachtgever vindt dat ook zal je worden uitgenodigd voor een gesprek. NA dat gesprek weet je of je bent aangenomen of niet. Als dat het geval is dan werk je meestal eerst een afgesproken periode voor het uitzendbureau. Als je werk en inzet goed bevalt kan je na die periode door de opdrachtgever overgenomen worden en kom je in loondienst bij het bedrijf. In dit geval dank je wel uitzendbureau. Groningen is dan nu ineens ook je werkplek geworden. Missie geslaagd!