Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Jeugdzorg en kinderopvang / Je kunt met verschillende diploma’s op werk in de kinderopvang solliciteren

Je kunt met verschillende diploma’s op werk in de kinderopvang solliciteren

Sharing is caring

Heb je altijd al met kinderen willen werken en lijkt de kinderopvang je een uitdagende en leuke werkplek? Dan is het belangrijk dat je een opleiding volgt, waardoor je de juiste diploma’s behaalt en je passende kwaliteiten ontwikkeld. Dit maakt het makkelijker om bij een kinderopvang binnen te komen. Het is namelijk niet zomaar even oppassen op een aantal kinderen. Er komt veel meer bij kijken en het is belangrijk dat je een opleiding hebt gevolgd waarbij pedagogiek centraal staat. In deze blog lees je wanneer werken in de kinderopvang bij je past en met welke diploma’s je op een openstaande functie in de kinderopvang kunt solliciteren.

Wanneer past werken in de kinderopvang gegarandeerd bij je?

Zoek je werk in de kinderopvang Groningen? Dan is het belangrijk dat je over bepaalde kwaliteiten beschikt en je karaktereigenschappen hebt die aansluiten bij het werk dat je in de kinderopvang zal verrichten. Aangezien je als leidster of pedagogisch medewerker in de kinderopvang betrokken bent bij de ontwikkeling en een deel van de opvoeding van de kinderen, dien je voldoende te weten over de ontwikkeling van een kind. Op welke leeftijden hebben de kinderen bepaalde handvaten nodig? In welke fase bevindt de ontwikkeling van de kinderen zich en wat kun jij doen om de kinderen uit te dagen en elke dag nieuwe dingen te laten leren? Verder dien je een goed inlevingsvermogen te hebben, zowel in de kinderen, je collega’s als in de ouders waar je mee in contact staat. Communiceren is belangrijk en je dient bepaalde zaken aan te kunnen kaarten, bijvoorbeeld als je zaken opvallen rondom de ontwikkeling van de kids.

Met welke diploma’s kun je in het werkveld van de kinderopvang terecht?

Je kunt in de kinderopvang werken als je mbo-niveau 3, 4, hbo of wo afgerond hebt. Kies in ieder geval de richting van social work, pedagogiek of psychologie, zodat je op meerdere vlakken iets voor de kinderopvang kunt betekenen. Wanneer je de Pabo hebt gestudeerd, kun je ook op een baan in de kinderopvang solliciteren. Soms kun je als student zijnde al aan de slag met een werk- en leertraject! Wist je dat er een leuke vacature kinderopvang Groningen openstaat waar je direct op kunt solliciteren als je over de juiste papieren beschikt? Tegenwoordig is er vraag naar pedagogisch medewerkers en leidsters in de kinderopvang. Wanneer je voor een studie in deze richting kiest, is er dus voldoende baangarantie.